Día doscientos veintitres, martes - Dag 223, tisdag

Hualigen en sån lång dag!

Förmiddagen gick åt till att slöa, hur skönt som helst. Sen gick vi till skolan och jag kände mig som en kärring i väntan på höft-transplantation innan vi var halvvägs. Sen hade vi lektion med den sämsta läraren jag stött på under min högskoletid. Efter att ha läst både fonetik 1 och 2 + en delkurs till i höstas har vi nog alla ledsnat på henne, men idag gick det ändå (aningen) lättare än väntat. Kvar är två lektioner den här veckan och en tenta, så är den här kursen också borta.

För förutom denna så har vi ju faktiskt avslutat fonetik 2 (där jag klarade tentan trots magert pluggande dagarna innan), grammatiktentan (vg på två timmars plugg anser jag fortfarande är ganska ofattbart) och översättningen där vi otåligt inväntar resultaten. Gött!

På väg hem stannade jag och Amanda och tog oss en liten kaffe i halvskuggan. När vi frågade efter efterrättsmenyn och fick veta att det inte fanns såg vi nog lite besvikna ut, för servitören frågade vad det var vi ville ha och när vi sa "något sött" försvann han in i fiket igen. Snart var han tillbaka med något som knappast fanns i standardutbudet:

Sockerkaka!  
 Sen gick vi hem och gjorde ingenting ett tag till. Jag pratade strunt och allvar med mamma ett tag och fick en bild på en av alla sötingar jag missar att klappa och gosa på nu när jag är här i Spanien-mögel-landet:

Alltså jag dör lite.
Sen fortsatte vi att göra så lite som möjligt tills vi blev väldigt hungriga. Evelina, Verra och Sara gick ut för att äta hejdå-middag eftersom de åker hem imorgon, medan jag och Amanda stannade hemma. Det gäller att spara på äta-ute-pengarna tills våra besökare kommer, tänkte vi. Jag vet faktiskt inte vad jag ska kalla min middag för. Soppa? Köttfärssås?


Så här snygga var tjejerna på utgång!
Det var i alla fall gott, även om man inte vet vad det är!

Jaha, och sen har jag fortsatt att inte göra någonting hela kvällen. Eller förresten gjorde jag en liten läxa till imorgon men blev inte riktigt klok på den. Efter att idag ha fått svar på en massa frågor till min uppsats (som höll mig vaken och rastlös igår kväll) slappnade jag av och sket i det alldeles. Också en taktik! Nya friska tag imorgon istället då kanske.

Eller inte kanske förresten. Definitivt!

1 kommentar:

Verra sa...

Du var bäst på att göra flätor! jag sparade min hela vägen till Umeå